Purjelaiva­ravintola

Puosun kellari sijaitsee aidossa purjelaivassa, kuunari Kathrinassa. Ravintola toimii Helsingissä ollessaan vain tilausravintolana talvikaudella 18/19. Puosun kellari on Helsingin Halkolaiturissa lokakuusta huhtikuun loppuun asti. Syksyisin ja keväisin Kathrina tekee tilauksesta yksityispurjehduksia Helsingissä, jolloin ravintola palvelee tarvittaessa myös purjehdusten aikana. Heinäkuussa Puosun kellari on päivittäin avoinna Raumalla, Poroholman lomakeskuksessa.

Kathrina on poikkeuksellisen hyvin rakennettu 3-mastoinen kuunari: 31,75 m pitkä, 7,34 m leveä ja syväys lastattuna n. 2,5 m. Alus laskettiin vesille keväällä 1949. Kathrina rakennettiin rahtialukseksi ja se purjehti Itämerta Suomen, Ruotsin ja Tanskan välillä kuljettaen mm. kahvia, polkupyöriä, terästä, hiiltä, viljaa, puutavaraa ja kalkkia sekä yhteensä n. 300 000 tonnia hiekkaa Suomen rakennusteollisuudelle.
Rahtipurjelaivan aikakauden päätyttyä Kahtrinaa alettiin muuntaa matkustaja-alukseksi. Työt aloitettiin 1970-luvulla, mutta perusteellinen kunnostustyö kesti pitkään ja vasta 2000-luvulla Kathrina purjehti taas merillä, matkustaja-alukseksi muuntautuneena.

Lue lisää risteilyistä Kathrinan kaupunkikohtaisilta sivuilta Helsinki tai Rauma. Tiedustelut: hugo (at) rpr.fi / 040 779 1391 /Seuraa Kathrinan kuulumisia ja uutisia tai ota yhteyttä Facebookissa

Pihviravintola, purjelaivaravintola Helsinki

 

À la carte Rauma

 

Suomi

Lataa tästä listamme pdf muodossa ►

purjelaivaravintola, kuunari kathrina, Helsinki purjelaivaravintola Helsinki
YKSITYISTILAISUUDET LAITURISSA 1.10.2018–1.5.2019

Puosun kellari sijaitsee purjelaiva Kuunari Kathrinan ruumassa. Kathrina on ankkuroituna laiturissa Helsingin keskustassa, Halkolaiturissa. Aito purjelaiva luo ainutlaatuisen miljöön juhlatilaisuuksiin, kuten pikkujouluihin, tai syntymäpäiväjuhliin. Laivan tilat sopivat myös mm. kokouksien järjestämiseen n. 60 henkilölle. Puinen laiva ja sen takassa loimuava tuli, luovat lämmintä tunnelmaa. Muista että tajoamme myös yksityispurjehduksia: Kathrinan tilausristeilyt ►

JUOMAT
Omat alkoholitarjoilut sallittu.
RUOKAILU
Pöytiintarjoiluna tai buffetnoutopöytänä. Pöytiintarjoilu- ja buffetmenut vähintään 20:lle henkilölle nähtävissä Menut ►
TEEMAT JA OHJELMAA
Olemme suunnitelleet valmiiksi juhliin teemoja ja järjestämme laivalle toiveen mukaan myös ohjelmaa. Teemat ja ohjelmaa ►

TILAVUOKRA
Yksityistilaisuus laiturissa (ilman purjehdusta), koko aluksen vuokra 150 € /tunti + alv24 %, vähintään neljä tuntia.

TARJOILU
Tarjoilijan tuntiveloitus 35 €/tunti + kaksi järjestelytuntia ja alv 24 %. Tarjoilijoiden määrä yhdestä kolmeen, riippuen ruokailijoiden määrästä. Aluksen voi vuokrata juhlatilaksi laiturissa ainoastaan mikäli myös ruokatarjoulu tilataan Puosun kellarista.

Lisätiedot ja varaukset

Hugo Stillman, 040 779 1391 / hugo at rpr.fi
juhlatila yksityispurjehdus Helsinki pikkujoulu Helsinki

Ohjelmaa juhliin

Merirosvosynttärit

Kahtrina muuntautuu upeaksi merirosvolaivaksi. Tarjoilut ja juhaltilan koristelu merirosvoteemalla. Synttärisankari puetaan merirosvoksi ja myös vieraat saavat merirosvon silmälaput ja hatut. Ohjelmana aarteen etsintää ja ongintaa.

Hinta € sis. alv. (ei sisällä ruokailua tai juomia)

Raumlaine ehtoo

Suomen murremestarit Brander & Nyyper esittävät stand up -komediaa Rauman kielellä. Murremestarit myös laulattavat ryyppylauluja Rauman kielellä. Tarjolla on maistiasina Rauman piparia ja Rauman perinneruokaa lapskoussia, sekä Raumalainen drinkki Puksprööt.
Rauma on Kathrinan toinen kotikaupunki. Kaupunkina se on Suomen kolmanneksi vanhin ja omaleimainen, sillä on kaksi UNESCO maailmanperintökohdetta, oma kieli, pitsi ja perinneruokia.

Hinta 1000 € sis. alv. (ei sisällä ruokailua tai juomia)

Puosun kellari purjelaivaravintola Helsinki

 

 

YHTEYSTIEDOT


HELSINKI
Pohjoisranta halkolaituri, 00101 Helsinki
Avaa kartta ►
AVOINNA TILAUKSESTA LAITURISSA:
1.10.2018–1.5.2019.
YKSITYISTILAISUUKSIEN VARAUKSET
Hugo Stillman, 040 779 1391 / hugo at rpr.fi

RAUMA
Poroholman Lomakeskus Poroholmantie 8, 26100 Rauma.
Avaa kartta ►
AVOINNA:
Heinäkuun ajan, joka päivä 14:00-22:00.
Viimeiset tilaukset 21:30.
Viimeinen pöydänvarausajankohta 20:30.

PÖYTÄVARAUKSET RAUMALLE
Varaa netissä ►

Sähköpostilla: varaukset at puosunkellari.fi
Soita: +358 44 733 1114
Lähetä Facebook viesti

 

 

helsingissä ja raumalla

Puosun kellari toimii tilausravintolana Helsingissä Halkolaiturissa lokakuusta huhtikuun loppuun asti. Toukokuusta heinäkuuhun asti Kathrina purjehtii. Heinäkuun ajan Kathtina ja Puosun kellari ovat ankkurissa Poroholman lomakeskuksen purjelaivasatamassa. Poroholma sijaitsee kävelymatkan päässä UNESCON maailmanperintökohteesta, idyllisestä puutalokaupungista, Vanhasta Raumasta. Elokuusta lokakuun alkuun Kathrina purjehtii.