Purjelaiva­ravintola

Puosun kellari sijaitsee aidossa purjelaivassa, M/Aux Kathrinassa. Ravintola toimii juhannuksesta heinäkuun loppuun Raumalla Poroholman lomakeskuksessa ja marraskuusta huhtikuuhun Helsingissä, Kolera-altaassa Kauppatorilla. Syksyisin sekä keväisin Kathrina tekee yksityispurjehduksia ja toimii vain tilausravintolana.

Kathrina on poikkeuksellisen hyvin rakennettu 3-mastoinen kuunari: 31,75 m pitkä, 7,34 m leveä ja syväys lastattuna n. 2,5 m. Alus laskettiin vesille keväällä 1949. Kathrina rakennettiin rahtialukseksi ja se purjehti Itämerta Suomen, Ruotsin ja Tanskan välillä kuljettaen mm. kahvia, polkupyöriä, terästä, hiiltä, viljaa, puutavaraa ja kalkkia sekä yhteensä n. 300 000 tonnia hiekkaa Suomen rakennusteollisuudelle.
Rahtipurjelaivan aikakauden päätyttyä Kahtrinaa alettiin muuntaa matkustaja-alukseksi. Työt aloitettiin 1970-luvulla, mutta perusteellinen kunnostustyö kesti pitkään ja vasta 2000-luvulla Kathrina purjehti taas merillä, matkustaja-alukseksi muuntautuneena.

Lue lisää risteilyistä Kathrinan kaupunkikohtaisilta sivuilta Helsinki tai Rauma. Tiedustelut: hugo (at) rpr.fi / 040 779 1391 /Seuraa Kathrinan kuulumisia ja uutisia tai ota yhteyttä Facebookissa

Pihviravintola, purjelaivaravintola Helsinki

 

À la carte

 

Suomi

Lataa tästä listamme pdf muodossa ►

purjelaivaravintola, kuunari kathrina, Helsinki purjelaivaravintola Helsinki
YKSITYISTILAISUUDET

Puosun kellari sijaitsee Kuunari Kathrinan ruumassa. Aito purjelaiva luo ainutlaatuisen miljöön juhlatilaisuuksiin, kuten pikkujouluihin, tai syntymäpäiväjuhliin. Laivan tilat sopivat myös mm. kokouksien järjestämiseen n. 60 henkilölle. Pöytiin tarjoilu ryhmille saatavilla pöytiintarjoiluna a la carte listalta ja buffet menut vähintään 20:lle henkilölle nähtävissä täällä ►


Yksityistilaisuus laiturissa (ilman purjehdusta), koko aluksen vuokra 100 € /tunti + alv24 %, vähintään neljä tuntia. Tarjoilijan tuntiveloitus 35 €/tunti + kaksi järjestelytuntia ja alv 24 %. Tarjoilijoiden määrä yhdestä kolmeen, riippuen ruokailijoiden määrästä. Aluksen voi vuokrata juhlatilaksi laiturissa ainoastaan mikäli myös ruokatarjoulu tilataan Puosun kellarista.

Lisätiedot ja varaukset

Hugo Stillman, 040 779 1391 / hugo at rpr.fi

Raumalla juhannuksesta heinäkuun loppuun

Raumalla Kathrina sijaitsee puistomaisessa Poroholman lomakeskuksen purjelaivasatamassa.

Helsingissä marraskuusta huhtikuuhun

Helsingissä Kathrina on ankkuroituna Helsingin Kauppatorilla Kolera-altaassa, Eteläranta 18-22, presidentinlinnan vieressä.
juhlatila yksityispurjehdus Helsinki pikkujoulu Helsinki
PIKKUJOULUT

Aito purjelaiva luo ainutlaatuisen miljöön pikkujouluihin. Puinen laiva ja sen takassa loimuava tuli, luovat lämmintä tunnelmaa. Juhlatilana ravintola soveltuu noin 60 henkilölle ja järjestämme laivalle toiveen mukaan myös ohjelmaa.
Katso vaihtoehtoja tästä ►
Puosun kellari on suunitellut raikkaan pikkujoulumenun. Katso menu tästä ►
Pikkujoulumenun lisäksi on saatavilla ruoat myös pöytiintarjoiluna a la carte listalta ja buffet menut vähintään 20:lle henkilölle nähtävissä täällä ►


Yksityistilaisuus laiturissa (ilman purjehdusta), koko aluksen vuokra 100 € /tunti + alv24 %, vähintään neljä tuntia. Tarjoilijan tuntiveloitus 35 €/tunti + kaksi järjestelytuntia ja alv 24 %. Tarjoilijoiden määrä yhdestä kolmeen, riippuen ruokailijoiden määrästä. Aluksen voi vuokrata juhlatilaksi laiturissa ainoastaan mikäli myös ruokatarjoulu tilataan Puosun kellarista.

Lisätiedot ja varaukset

Hugo Stillman, 040 779 1391 / hugo at rpr.fi

Pikkujoulumenu

Buffet menu vähintään 20 henkilöä
Vihersalaatti & tomaattisipulisalaatti
Puosun rosolli
Puosun sienisalaatti
Etikkapunakaalia
Puosun sillivati
Katajanmarjasilakat
Limegraavattua vuononmerilohta
Pintasavustettua vuononmerilohta
Porsaan sisäfile punaviiniluumukastikkeessa
Lanttu ja porkkanalaatikko
Keitetyt perunat
Lisänä haudutettuja luumuja ja herneitä
Glögi ja piparia

Hinta: 47 €/henkilö sis.alv.

Ohjelmaa juhliin

Suomen murremestarit Brander & Nyyper esittävät stand up -komediaa Rauman kielellä. Murremestarit myös laulattavat ryyppylauluja Rauman kielellä. Tarjolla on maistiasina Rauman piparia ja Rauman perinneruokaa lapskoussia, sekä Raumalainen drinkki Puksprööt.
Rauma on Kathrinan toinen kotikaupunki. Kaupunkina se on Suomen kolmanneksi vanhin ja omaleimainen, sillä on kaksi UNESCO maailmanperintökohdetta, oma kieli, pitsi ja perinneruokia.

Hinta 1000 € sis. alv. (ei sisällä ruokailua tai juomia)

Puosun kellari purjelaivaravintola Helsinki

 

 

YHTEYSTIEDOT


HELSINKI
Eteläranta 18-22, 00130 Helsinki. Helsingin Kauppatori, Kolera-allas.
Avaa kartta ►
AVOINNA:
3.11.2017–2.4.2018.
Ke 17:00–23:00 (viimeiset tilaukset 22:30)
To 17:00–23:00 (viimeiset tilaukset 22:30)
Pe 14:00–23:00 (viimeiset tilaukset 22:30)
La 14:00–23:00 (viimeiset tilaukset 22:30)
Su 14:00–23:00 (viimeiset tilaukset 22:30)
RAUMA
Poroholman Lomakeskus Poroholmantie 8, 26100 Rauma.
Avaa kartta ►
AVOINNA:
La 30.6.- ti 31.7. Heinäkuun ajan
Joka päivä 14:00-22:00.
Viimeiset tilaukset 21:30.
Viimeinen pöydänvaraus ajankohta 20:30.

PÖYTÄVARAUKSET
Varaa netissä ►

Sähköpostilla: varaukset at puosunkellari.fi
Soita: +358 44 733 1114
Lähetä Facebook viesti

 

 

helsingissä ja raumalla

Puosun kellari on avoinna Helsingissä marraskuusta huhtikuuhun. Huhtikuusta juhannukseen asti Kathrina purjehtii. Heinäkuun ajan Kathtina ja Puosun kellari ovat ankkurissa Poroholman lomakeskuksen purjelaivasatamassa. Poroholma sijaitsee kävelymatkan päässä UNESCON maailmanperintökohteesta, idyllisestä puutalokaupungista, Vanhasta Raumasta.